Mancarica de linte cu carnat

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 23 Mar 2016 | 3297 vizualizari

 

Pentru astazi am ales sa prepar ceva lejer, cu multe proteine si foarte bun!
Pentru cei ce tin post, se poate face fara carnati, doar cu legume, oricum este foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 250g linte verde
  • 1 carnati afumat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura pasta de ardei
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • piper boabe
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de linte cu carnat:

Lintea o spalam bine si o lasam in apa cca. 2 ore, sau peste noapte. Punem lintea la fiert in oala sub presiune cca. 10 minute din momentul fierberii, daca nu aveti oala cu presiune puteti fierbe lintea 20-25 minute la foc incet.

 Separat, intr-o tigaie punem carnatul taiat bucati mai mici cu putin ulei pana se prajesc pe ambele parti, peste acesta adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt si
morcovul taiat rondele sau cuburi mici. Amestecam putin si lasam la inabusit sub capac cateva minute. Adaugam si bulionul cu pasta de ardei, mai lasam putin si transferam
totul int-un ceaun sau o oala mai mare impreuna cu lintea fiarta si scursa de apa, mai adaugam o cana de apa, frunzele de dafin, piperul, potrivim de sare si lasam la foc
mic pana scade apa.
Se serveste calda cu muraturi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte cu carnat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

24.03.2016, 09:14

CameliaR 1

24.03.2016, 10:57

BUna mancarica!

elucubratiiculinare 1

25.03.2016, 10:41

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de stevie