Mancarica de linte verde

de violeta30 in Mancaruri de post, 21 Mar 2016 | 3479 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 canuta de linte
  • 2 cepe
  • 1 canuta de bulion sau rosii in bulion
  • marar
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de linte verde:

Taiem ceapa cuburi si o punem la calit in ulei. Intre timp alegem lintea si o punem la inmuiat in apa calduta (ar fi de preferat sa fie lasata vreo 30 minute la inmuiat). Se spala bine si se pune la fiert in apa fiarta cu sare cam 20-30 minute sau pana cand este fiarta bine. 

Cand ceapa este calita bine se adauga bulionul. Se lasa sa fiarba pana se leaga sosul, apoi se adauga lintea scursa (zeama se arunca - este stridenta la gust). Se lasa sa fiarba sa intrepatrunda cu sosul, iar la final adaugam mararul si condimente dupa gust (piper). Se mai poate adauga sare in functie de gustul fiecaruia.

Se serveste ca atare sau ca si garnitura la diverse.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Aveti grija la cantitatea de linte, este foarte spornica. Dintr-o canuta iese cate o portie pentru 4 persoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca cu legume