Mancarica de mazare

de Leontina_Costel1970 in Mancaruri de post, 24 Noi 2018 | 4266 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe mari
  • 1.5 kg mazare congelata
  • 3-4 linguri amestec rosii cu ardei ( pregatit de toamna)
  • 40 ml ulei
  • 3 lg bulion
  • sare
  • 1 ling zahar daca este nevoie ( posibil ca mazarea sa fie foarte dulce)
  • 1 lg marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de mazare:

Curatam ceapa, o spalam si o taiem marunt.

Punem pe foc o cratita, adaugam uleiul, lasam sa se incinga, apoi adaugam ceapa si un pic de sare, amestecam pana ce devine sticloasa. Adaugam amestecul de rosii si ardei, amestecam, apoi punem mazarea scoasa din congelator. Acoperim cratita cu un capac si lasam sa se inabuse pana incepe sa se dezghete mazarea, apoi adaugam apa cat sa depaseasca de 3 degete. Lasam sa fiarba bine mazarea, la foc mic cu capacul peste cratita. Cand mazarea este fiarta, adaugam si bulionul, sare si zahar daca este nevoie, lasam sa mai fiarba 5-6 min.

Stingem focul si adaugam maraul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de orez prefiert