Mancarica de mazare cu carne de pui

de oanapl in Mancaruri de legume, 25 Ian 2020 | 5880 vizualizari

 

Deoarece mereu sunt pe fugă, încerc să pregătesc mâncăruri rapide dar și gustoase, care să fie pe placul celor dragi. 

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 roșie din conservă
  • 1 lingură bulion
  • 1 borcan mazăre prefiartă
  • Condiment de pui
  • sare
  • piper
  • 2 linguri făină
  • pătrunjel
  • 2 linguri ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de mazare cu carne de pui:

Se toacă ceapa, roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică.
Pieptul se taie cubulețe și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se adaugă condiment de pui. Se adaugă ceapa și se călește câteva minute, apoi se adaugă morcovul, roșia și ardeiul. Se adaugă sare si piper după gust. Se acoperă totul cu apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, până când carnea și legumele sunt fierte. Spre final se adaugă bulionul și mazărea și se mai lasă să fiarbă împreună câteva minute. Se amestecă făina cu puțină apă, se adaugă în oală și se amestecă. Se mai lasă să fiarbă aproximativ 10 minute până când mancarea se îngroașă. Se amestecă din când în când pentru a nu se prinde de oală.
La sfârșit se asezonează cu sare și piper după gust și se adaugă pătrunjelul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de mazare cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

oanapl 1

31.01.2020, 11:59

Ma bucur ca va place!

Panacris 1

01.02.2020, 18:44

Aici, ne-ai pierdut! O dată pe an merge! )

oanapl 1

02.02.2020, 19:40

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu carne si smantana