Mancarica de prune

de ionela2682 in Mancaruri de post, 8 Apr 2010 | 4674 vizualizari

 

pt zilele de post in general......

 

INGREDIENTE

  • prune uscate
  • prune uscate si afumate
  •  zahar 2 linguri
  • faina 2 lingurite
  • ulei fl.soarelui - 2-3 linguri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de prune:

Se pune zaharul cu putina apa pe foc si se caramelizeaza.dupa care se amesteca faina cu apa si cu ulei si se adauga peste zahar .
Se lasa sa fiarba 15-20 de min.se adauga prunele bine spalate si scurse sau proaspete .
Se lasa sa dea in 2-3 clocote ,se serveste calda sau rece dupa preferinta!

TIPS-URI

1

aceasta mancarica se poate prepara si cu alte fructe; mere, gutui,pere mai tari....

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (10)

ionela2682 1

10.04.2010, 14:17

e buna ! inceraca !

FlyingRoo 1

22.04.2010, 04:39

Ionela, eu fac cea de gutui exact ca aici, fara ceapa. Este superba si cu orez sau taitei.

ionela2682 1

22.04.2010, 12:43

fiecare o prepara dupa gustul lui!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spanac