Mancarica de vinete cu ardei copti

de Oana in Mancaruri de post, 10 Apr 2011 | 19341 vizualizari

 

De post sau cu putina "carnita" pentru pofticiosi :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe mari
  • 500 g vinete coapte congelate
  • un borcan ardei capia copti (800g) sau 6-8 ardei
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • o foaie de dafin
  • o legatura patrunjel verde tocat fin
  • o cutie de rosii in bulion (400 g)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de vinete cu ardei copti:

Ceapa se curata si se taie cubulete, ardeiul copt se scurge si se taie cuburi mari, vinetele dezghetate se lasa la scurs, rosiile in bulion se taie cubulete.

Intr-o cratita incapatoare se incinge uleiul, se adauga ceapa si o ceasca de apa calda. Se lasa putin la inmuiat, apoi se adaga vinetele si ardeiul copt plus o cana cu apa fiarta. Se lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, 15 minute. Cand ceapa este inmuiata se adauga condimentele dupa gust si rosiile in bulion. Se mai fierbe 10 minute, daca mai este nevoie se mai adauga putina apa fiarta. Dupa ce se opreste focul se adauga usturoiul presat bine si patrunjelul verde tocat fin.

Se poate servi cu mamaliguta, ca si preparat de post sau cu un copanel, un pieptisor de pui pt. cei ce nu tin post :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de vinete cu ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ratatouille a' la Tavi