MANCARICA DE VINETE CU USTUROI

de ANCA in Mancaruri de post, 28 Iul 2009 | 54159 vizualizari

 

Pur si simplu delicioasa, o specialitate rece, de vara, pe care mama o prepara mereu!
Cand eram copil, de nerabdare o intindeam direct pe o felie de paine, ca pe zacusca, nu mai puneam in farfurie:))

 

INGREDIENTE

  • 4-5 vinete mai mari
  • 2-3 ardei grasi+un ardei iute
  • 2 cepe
  • 6-7 rosii proaspete, coapte bine
  • o capatana de usturoi
  • 1 lingura cimbru
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MANCARICA DE VINETE CU USTUROI:

Vinetele se curata in pijama, partial, pe verticala, se taie cubulete se amesteca cu o lingura de sare si se lasa de-o parte 30-45 minute, pentru a se scurge zeama din ele. Inainte de a le pune in mancarica, se spala sub jet de apa.

Intr-o cratita, punem la calit ceapa taiata solzi, peste care adaugam cateva linguri de apa, iar dupa cateva minute, adaugam si ardeii taiati cubulete, respectiv ardeiul iute taiat rotund. Eu am pus mai multi ardei iuti pentru ca numai iuti nu au fost si i-am folosit pe post de ardei gras:))

Cand s-au inmuita, adaugam rosiile taiate tot cubulete si vinetele (nu uitati sa le clatiti bine de sare), cimbrul si o foaie de dafin, acoprim cu un capac si lasam la fiert cca 40 minute, pana sunt vinetele gata, moi. Sosul ar trebui sa fie suficient, dar daca rosiile nu-s prea zemoase, puteti sa adaugati putina apa.

Cand mancarica e gata, se adauga usturoiul pisat, mai lasam sa dea cateva clocote si...gata!

De obicei, se serveste rece, cu patrunjel proaspat presarat de-asupra, e foarte racoritoare si usoara, dar e la fel de gustoasa si incalzita usor!:))

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "MANCARICA DE VINETE CU USTUROI" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

ANCA 1

28.02.2010, 16:16

multumesc, chiar am cubulete in congelator, si o sa o fac iar zilele astea

alinutzika 1

29.07.2011, 00:26

maine o fac..daca tot e de sezon..

ANCA 1

31.07.2011, 19:27

Ainutza, sper sa iti placa, pofta mare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu orez si ciuperci