Mancarica rece cu limba si masline

de UrsanMihaela in Vita, 8 Dec 2020 | 4872 vizualizari

 

 
   In tineretea mea am mancat de fiecare data cand mergeam la parintii sotului acest fel de mancare. Imi placea foarte mult. In timp am reusit sa aflu reteta si am pregatit si eu reteta de mai multe ori.
Timpul a trecut si acum va prezint retea folosind  Crock-Pot  .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 buc limba vita ( 1,5 kg )
  • 1 kg ceapa
  • 250 g masline negre
  • 1 buc lamaie
  • 2 – 3 foi de dafin
  • 200 ml vin alb
  • sare dupa gust
  • 10 – 15 boabe de piper
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica rece cu limba si masline:

 

   Spalam limba de vita in cateva ape.

   Punem o oala la fiert cu apa rece,  sare si doua linguri de otet .

   Cand apa incepe sa fiarba adaugam limba de vita in oala .

   Eliminam spuma care rezulta cu ajutorul paletei specifice si pe urma acoperim oala si lasam la fiert limba de vita timp de 3 ore .

   Scoatem limba si o lasam sa se raceasca putin pe un platou si pe urma eliminam pielita de pe limba de vita .

    Eliminarea pielitei se face de la varful limbii de vita spre baza cu grija astfel sa nu desprindem si carnea .

   Taiem limba de vita in felii potrivite, cam de 2cm .

   Punem bucatile de limba in Slow Cooker Crock- Pot  impreuna cu ceapa taiata julien si o cana de apa .

   Setam Slow cooker – ul pe functia higt .

   Dupa 4 ore putem sa luam capacul, adaugam maslinele si foile de dafin si cateva boabe de piper .

   Mai fierbem cam 1,5 - 2 ore si pe urma adaugam vinul, sarea si mai tinem mancarea in aparat cateva minute astfel incat sa se patrunda vinul in bucatile de limba si in sosul de ceapa .

   Se serveste rece cu felii de lamaie deasupra .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica rece cu limba si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Limba cu masline