Mar copt cu nuca si amaretto

de alinutza1983 in Dulciuri, 9 Oct 2010 | 4948 vizualizari

 

Pentru ca e sezonul merelor.............

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 4 lingurite zahar
  • 50 gr miez de nuca
  • 80 ml amaretto

pentru decor:

  • frisca, topping ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mar copt cu nuca si amaretto:

1. Spalam bine merele, apoi cu ajutorul unui cutit ( sau a unui aparat special ) scoatem miezul si semintele acestora.

2. Dupa prima operatiune, lasam merele la scurs si luam miezul de nuca, il taiem in bucatele mici si il amestecam cu 4 lingurite de zahar ( daca va place gustul puteti pune si scortisoara, asa cum am facut si eu ).

3. Se umplu merele cu amestecul de nuca si zahar, apoi se stropesc cu jumatate din cantitatea de amaretto si se pun intr-o tava; se da totul la cuptor, pentru cam 20 min, la foc mediu.

4. Merele sunt gata in momentul in care facand proba cu o scobitoare , aceasta intra cu usurinta in pulpa fructului ( nu intampina nicio rezistenta, asa cum se intampla cand marul este crud ).

5. La final , marul copt se va stropi cu restul de amaretto ramas. Se decoreaza dupa plac, cu frisca, fulgi de ciocolata, ciocolata topita, etc.

Este un desert simplu, taaareeeeeee aromat si rapid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mar copt cu nuca si amaretto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

alinutza1983 1

10.10.2010, 10:53

merge si fara amaretto, sigur!in varianta pentru copii! ....alcoolul e asa pentru a ne rasfata pe noi, cei mari!

Rocsi 1

10.10.2010, 11:39

nadina73 1

10.10.2010, 17:47

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere