Marshmallow fondant

de La Ancuta in Dulciuri, 8 Mai 2012 | 10529 vizualizari

 

De ziua piticului meu am vrut sa incerc fondantul din bomboane marshmallo. Am sperat sa fie mai
bun decat pasta de zahar si se pare ca nu am sperat degeaba. Mi-am injumatatit munca si asta
este un lucru bun, ca tot stau foarte prost cu timpul :D. Fondantul a fost mai elastic si mai usor de
modelat decat pasta de zahar iar musafirii nu l-au mai lasat in farfurie pe motiv ca e prea dulce.
Pana acum v-am prezentat doar plusurile acestui fondant, dar sa va povestesc si care este minusul
lui, pentru ca eu doar un minus am gasit. Fondantul are o culoare rozalie din cauza bomboanelor.
Eu nu am avut timp sa caut alte bomboane si am folosit cele de la Haribo, care sunt alb cu roz.
Astfel daca aveti nevoie de fondant alb, cu aceste bomboane este mai greu. Eu nu am avut nevoie de fondant alb, asa ca totul a fost perfect.
Dar sa va povestesc cum se "fabrica".

 

INGREDIENTE

  • 300 g bomboane marshmallow
  • 4 linguri apa
  • 70 g margarina Rama
  • 750 g zahar pudra
  • 100 g amidon
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marshmallow fondant:

Punem bomboanele intr-un castron inalt si le stropim cu 4 linguri de apa. Bagam vasul la cuptorul cu microunde timp de 1 minut sau le topim pe bain marine. Ele se vor umfla destul de mult.

Intr-un vas punem margarina taiata bucatele, amidonul si zaharul pudra care neaparat trebuie dat prin sita. Turnam deasupra bomboanele topite. Aveti mare grija ca sunt fierbinti. Incepem sa amestecam cu o lingura pana incepe sa se omogenizeze apoi vom amesteca cu mana unsa cu ulei.

Cernem pe masa de lucru 2-3 linguri de zahar pudra si rasturnam fondantul pe masa. Framantam pana cand nu se mai lipeste de mana. Fondantul va absorbi zaharul cernut pe masa.

Formam o bila pe care o invelim in folie alimentara si o lasam la loc racoros (nu in frigider!). Eu l-am lasat in camara pana a doua zi.

Inainte sa il utilizam il desfacem din folie si il bagam 20 de secunde in cuptorul cu microunde iar apoi il putem intinde pe masa pe care am cernut putin zahar pudra.

Pentru tortul lui Dragos am facut o portie de fondant verde si inca o jumatate de portie pentru restul culorilor.
Am folosit coloranti Wilton. Daca vreti sa colorati fondantul intr-o singura culoare, puteti adauga colorantul cand incepeti sa framantati fondantul cu mana.

Cam asta e toata povestea fondantului din bomboane marshmallow.

Reteta am descoperit-o la Anto, si tare ma bucur ca am incercat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Marshmallow fondant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

La Ancuta 1

18.05.2012, 08:51

Ancuta eu nu am facut poze la punga de marshmallows. Era un link de pe alt blog.Din pacate nu pot sa iau poza si sa o pun aici, neffind poza mea. Bomboanele sunt moi si pufoase ca un burete.
Incerca cu acest link:
http://www.dutchfood.com.au/index.asp?/confectionery/haribo/spekken-marshmallows/l105.htm

ancutaCH 1

18.05.2012, 19:04

gata stiu acum ca am vazut la magazin...erau 2 rafturi pline ...si chiar am luat o varianta care au in interior un fel de jeleu...foarte bune chiar imi plac...am sa caut si fara jeleu si cred ca o sa fac o incercare de 1 iunie ....MERCI MULT!!!

La Ancuta 1

18.05.2012, 22:54

sper sa-ti placa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Katty cu marshmallow