Mazare verde cu pipote si piept de pui

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 21 Mar 2018 | 3092 vizualizari

 

 Am poftit la mazare verde cu pipote. Am avut pipote de la pasarile de curte ale soacra-mi. Pentru ca mi-au parut putine, am mai adaugat si niste piept de pui.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pipote de gaina
  • 500 gr mazare amestec mazare verde cu morcov [ congelate]
  • 300 gr piept pui [ fara piele ]
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • 1/2 lingurita amestec condimente Cajun
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare verde cu pipote si piept de pui:

  1. Pipotele se curata si se spala.
  2. Morcovii, usturoiul si ceapa se curata.
  3. Pentru ca fierb mai greu, am fiert separat pipotele cu morcovii intregi in apa sarata timp de 20 minute.
  4. Dupa ce fierb pipotele, se feliaza, iar morcovii se taie cuburi.
  5. Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se soteaza usor in ulei.
  6. Se adauga pieptul de pui taiat cubulete. Prajiti pana cand pieptul incepe sa se albeasca.
  7. Condimentati cu sare, boia si amestecul cajun.
  8. Adaugati mazarea verde cu morcovi, pipotele feliate, un pahar cu apa. Amestecati 
  9. Lasati sa fiarba inabusit 10 minute.
  10. Incercati pipota daca este bine fiarta si puneti pasta de rosii.
  11. Dupa 5 minute, gustati si condimentati daca mai este nevoie cu piper si sare.
  12. Serviti preparatul cald cu mult patrunjel tocat presarat pe deasupra.

                                 Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pipotele se fierb separat pentru ca ele se patrund mai greu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare verde cu pipote si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui cu susan