Meat pies (Placinte cu carne)

de JustLoveCookin in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2010 | 6479 vizualizari

 

Am mancat pentru prima oara placintzele cu carne in Mallorca si mi-au placut atat de mult incat de atunci caut o reteta care sa ma multumeasca.Aceasta v-o recomand cu caldura.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 350 g faina
  • 60 g unt sau untura
  • 200 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • Ingrediente pentru umplutura de carne:
  • 300 g carne de porc taiata cubulete
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2-3 rosii decojite
  • ulei
  • sare,piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Meat pies (Placinte cu carne):

Incepem cu prepararea umpluturii.

Sotam ceapa in cateva linguri de ulei, apoi adaugam ardeiul gras taiat cubulete si carnea.  Sotam totul si adaugam rosiile decojite taiate si ele cubulete si jumatate de pahar de apa.Amestecam totul,acoperim cu un capac,dam focul la mic si lasam sa se patrunda bine carnea. Carnea e gata cand e bine patrunsa,iar sosul format este dens.Lasam la racit,si apoi umplem formele.Eu am impartit ‘la ochi’ in 8 gramajoare.

Intr-un ibric punem la incalzit apa si untul,iar cand untul s-a topit (nu trebuie sa fiarba,va veti frige) luam de pe foc si turnam peste faina in care am pus si 1 lingurita de sare. Framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic , pe care il intindem intr-o foaie de cca 0,4 mm.  Eu am folosit forme de 10 cm in diametru,si mi-au iesit 8 placintele.Deci,va trebui sa avem 16 discuri din care 8 vor fi capace.Punem pe rand aceste discuri in forme,si le modelam putin cu degetele pana ajung la marginea formei,ca in imaginea de mai jos. Umplem si inchidem cu discurile ramase,sigiland bine.

Le taiem in mijloc in forma de X pentru a face drum vaporilor formati in interior. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute (atat a durat la mine) important e ca dupa 20 de minute sa incepeti sa le urmariti,iar cand se rumenesc,sunt gata.Trebuie sa asteptati macar 20 de minute inainte sa le mancati,fiindca se racesc lent datorita compozitiei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Meat pies (Placinte cu carne)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Loobia Polo Shirazi - Orez cu marar si fasole blackeye