Medalion de somon la cuptor cu mamaliguta

de Bya Ralu in Somon, 8 Apr 2012 | 15546 vizualizari

 

Nu am mai mancat somon pana acuma,dar este foarte bun,vi-l recomdand cu mare placere

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati somon
  • ulei masline
  • lamaie
  • unt
  • 1 rosie
  • 2 catei usturoi
  • vin rosu
  • 2 linguri bulion
  • condimente peste,rozmarin,patrunjel marunt

Pentru mamaliga

  • apa,sare si malai

Pentru mujdei:

  • 4 catei usturoi,ulei,sare si smantana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de somon la cuptor cu mamaliguta:

Pestele se stropeste cu ulei de masline,se condimenteaza pe fiecare parte si se aseaza intr-un castron termorezistent,deasupra punem cate o felie de unt.Separat se face un sos din 2 linguri bulion,vin rosu,apa si condimente|(busuioc,cimbru,boia dulce,piper si peperoncino).Se adauga sosul,se pune o folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 20 minute.Cand e gata se stropeste cu lamaie,se pune rosia taiata cubulete,impreuna cu usturoiul taiat marunt peste fiecare bucata de peste,se acopera cu folia de aluminiu si se lasa sa se odihneasca 7 minute.

Intre timp intr-un ceaun punem apa,putina sare,iar cand clocoteste adaugam cate putin din malai,se lasa sa fiarba putin(10min).

Se serveste totul cald cu mujdeiul facut

TIPS-URI

1

se serveste cu un pahar de vin alb

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de somon la cuptor cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu garnitura de cartofi noi