Melc urias cu mere si afine

de Valclaudia in Dulciuri, 27 Sep 2014 | 5924 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina alba
  • 1 praf de sare
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 220 ml lapte caldut
  • 5-6 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr. unt topit
  • 1 ou intreg + 2 albusuri
  • 500 gr.mere rase
  • cca 100 gr. zahar tos
  • 200 gr. afine congelate
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 400 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca (vanilie)
  • 50 ml lapte rece
  • 2 linguri de zahar
  • 2 galbenusuri amestecate cu 2 linguri de lapte
  • zahar colorat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melc urias cu mere si afine:

Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar si un praf de sare pana devine lichida.

Adaugam laptele caldut, 1 ou intreg + 2 albusuri,untul topit zaharul, vanilia,apoi faina si amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elastic pe care-l vom lasa cel putin 30 minute la dospit in loc ferit de curenti.

Merele se spala, se curata de coaja, se trec pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi se pun la foc mic cu 100 gr. zahar si un praf se scortisoara. Lasam pana scade apa lasata, apoi adaugam afinele congelate. Lasam din nou la foc mic pana scade toata apa.

Intr-o cratita aducem laptele la punctul de fierbere. Adaugam 1 plic zahar vanilat si 2 linguri de zahar tos.

Dizolvam praful de budinca in 50 ml lapte rece.

Cand laptele a atins punctul de fierbere adaugam budinca dizolvata si lasam la foc mic pana se ingroasa. Amestecam in continuu sa nu se afume.

Lasam la racorit si cand s-a racit, amestecam budinca cu fructele calite.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Intindem aluatul dospit pe masa de lucru infainata, ungem un strat consistent de crema (budinca+fructe calite), apoi rulam strans aluatul, ca la rulada.

In tava tapetata cu hartie de copt asezam apoi sulul de aluat umplut, rotindu-l in forma de melc.

Ungem melcul cu galbenus ame4stecat cu smantana, apoi presaram cristale dezahar colorat si dam la cuptor pentru 40 minute, pana se rumeneste frumos.

Lasam la racit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melc urias cu mere si afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere