Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult
Aluatul-Intr-un bol amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta,
Intr-un lighean adaugam faina,sarea,coaja de lamaie,facem gaura in mijloc, adaugam untul moale,iaurtul,oul batut,drojdia si incepem sa framantam; daca este nevoie adaugam apa calduta,
Framantam o coca nelipicioasa,acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul,
Intr-un bol amestecam nuca macinata cu cacao,stafide,zahar si lapte cat sa rezulte o compozitie omogena,
Intindem aluatul pe masa infainata si ungem cu crema de nuca,rulam cat mai strans,dupa care taiem bucati de cca 2-3 cm.
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,
Ungem rulourile cu galbenusul batut cu putin lapte,
Dam la cuptorul preincalzit pana se rumeste frumos,
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult