Melcisori de pizza

de Xandrinne in Pizza, 15 Sep 2013 | 2792 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 400 g faina,
  • drojdie cat o nuca,
  • 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar,
  • 200 ml apa (lapte),
  • 4-5 linguri ulei,
  • salam, 1 gogosar, branza, 2-3 linguri bulion, oregano,
  • 1 ou.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori de pizza:

Cern faina intr-un castron, fac o gropita in mijloc unde pun drojdia; peste drojdie presar putin zahar si torn apa calduta, amestecand usor-incerc sa fac chestia asta in gropita de care va vorbeam; las putin sa faca drojdia bulbuci, dupa care incep sa framant pana aluatul nu se mai lipeste de degete; am grija sa incorporez si sarea pe parcurs. Pe final incorporez si uleiul. Acopar castronul cu un servet curat si las aluatul la dospit, vreo 30 de minute.

Intre timp tai salamul (cca 200 g) cubulete, gogosarul la fel, si le pun intr-o tigaie cu putin ulei; le incalzesc putin pe foc, adaug bulionul, amestec iar dupa cateva minute trag tigaia de pe foc (nu vreau sa prajesc compozitia, ci mai mult s-o incalzesc). Rad branza, presar oregano.

Intind aluatul in foaie dreptungiulara. Repartizez umplutura, rulez cu grija; tai ruloul obtinut in felii de cca 2 cm grosime. Asez melcisorii in tava, pe hartie de copt si ii ung cu ou batut. Ii tin in cuptor pana incep sa se rumeneasca. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori de pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ou