Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult
Prima oara cand am plecat in Turcia asta fiind acum 4 ani,nu stiam nici limba nici mancarea,nimic.Binenteles oprim la popas,imediat dupa ce am iesit din vama si ce sa vezi,toata lumea manca aceasta ciorba...eu bineinteles m-am strambat :) .
Dupa mai multe saptamani am zis hai sa incerc si eu... si chiar mi-a placut fffff. mult.
Bineinteles ca am luat reteta de la bucatar si primul lucru care l-am facut cand am ajuns acasa a fost "Ciorba de linte".Acum fac aceasta ciorba cam la doua saptamani. :)
Se pune apa la fiert cu sare,se spala lintea,iar cand apa a inceput sa clocoteasca se pune lintea.
Ceapa se toaca fin si se caleste in ulei,cand devine sticloasa se adauga sarea , boiaua de ardei si o calim la foc mic inca 5 min.
Lintea o amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca iar spuma o arucam.
Cand lintea e pe jumatate fiarta punem cuburile de maggi,menta,bulionul,si ceapa calita,amestecam bine sa se omogenizeze si mai lasam 10 minute sa fiarba in clocot dupa care o luam de pe foc si cu mixerul vertical o mixam pana devine crema.
Cine nu are mixer vertical urmareste aceiasi pasi doar ca ceapa se da prin razatoarea mica,iar lintea din momentul in care a inceput sa se umfle o amestecam energic din cand in cand cu telul pana capata o consistenta mai cremoasa.
Se serveste cu zeama de lamaie.
POFTA BUNA !!
1
In ciorba de linte nu trebuie sa ramana bucatele de linte nezdrobite.
2
daca ciorba scade prea mult adaugam apa clocotita niciodata rece pt.ca nu mai fierbe lintea,ramane tare.
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult