Mercimek sau supa crema de linte- reteta turceasca

de Rahela Velicu in Mancaruri de post, 19 Noi 2017 | 16419 vizualizari

 

O supa foarte gustoasa si sanatoasa, al carei gust se aseamana putin cu cel de fasole.

 

INGREDIENTE

  • 300 g linte rosie
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingura oregano
  • ardei iute
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mercimek sau supa crema de linte- reteta turceasca:

Taiem ceapa julienne, morcovul felii mai mari si le punem la calit in ulei incins pentru 10-15 min. Adaugam lintea si lasam cateva minute, sa se combine gusturile. 

Adaugam apa cat sa acopere lintea si pasta de tomate si lasam la fiert aprox. 40 de min. Adaugam sare si un praf de oregano.

 Pasam lintea fiarta si lasam deoparte.

Calim in 2 linguri de ulei oregano si ardeiul iute tocat cat mai marunt.

 Servim supa cu amestecul de ardei iute si cu paine prajita.

TIPS-URI

1

Ardei iute adaugati dupa gust, cat de mult doriti.

2

Puteti adaga si putina smantana, dar atunci nu va mai fi o mancare de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mercimek sau supa crema de linte- reteta turceasca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci pleurotus, cu mamaliguta