Mere imbracate pentru zapada

de MIUTA in Dulciuri, 30 Noi 2010 | 4820 vizualizari

 

Astazi am facut paine si in timp ce framantam ma gandeam ce desert sa fac la pranz..Cautam un desert rapid,gustos si vroiam sa-i impresionez pe baietii mei dragi.Asa mi-a venit ideea sa folosesc aluatul de paine pe post de cojoc pentru mere sa nu le fie frig in zapada.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un cub drojdie
  • o lingura zahar(pentru aluat)
  • 0 lingurita sare
  • ulei
  • 6 mere (nu foarte mari)
  • 6 samburi de nuca
  • gem de gutui
  • un galbenus
  • o lingura de miere
  • zahar pudra
  • scortisoara macinata
  • zahar pentru presarat pe aluat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere imbracate pentru zapada:

Initial am framantat  o cantitate dubla din cea mentionata mai sus pentru ca jumatate am folosit-o pentru a face o paine iar cealalta jumatate pentru a imbraca merele din reteta de mai sus.

In timp ce dospeste aluatul, curatam merele de coaja si indepartam cotorul si semintele marului.Apoi umplem interiorul marului cu gem si sambure de nuca.Cand aluatul este dospit il impartim in sase parti si fiecare parte se intinde in forma de cerc pe masa unsa cu ulei.Dupa ce s-a intins se presara cu zahar si scortisoara apoi se pune marul in mijloc si se imbraca in aluat.Se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie.Inainte de a se pune la cuptor se ung cu un galbenus amestecat cu miere de albine.Se lasa la cuptor 50 minute la foc potrivit. Cand s-au racit se presara cu zahar pudra din belsug.

TIPS-URI

1

Cu aluatul mentionat mai sus este posibil sa puteti imbraca chiar si 8 mere, depinzand de marimea acestora.Le puteti pregati si de post doar ca nu ungeti  coca cu galbenus

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere imbracate pentru zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere si stafide cu aluat de foietaj