Mere umplute cu nuci

de Xandrinne in Dulciuri, 1 Dec 2014 | 3690 vizualizari

 

La multi ani, Romania!

O reteta numai buna pentru aceasta zi, preluata din cartea lui Horia Varlan. Mi-a placut foarte mult umplutura!

 

INGREDIENTE

  • 8-12 mere,
  • 10 linguri miez de nuca macinat (eu am zdrobit-o cu sucitorul),
  • 150 g stafide,
  • un pahar de rom/coniac,
  • 10 lingurite zahar pudra,
  • coaja si zeama de la o lamaie,
  • 4 linguri de unt.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere umplute cu nuci:

Mai intai scoatem casuta semintelor merelor, dar si o parte din miez. Inmuiem stafidele, in rom, sau in apa calduta, cu esenta de rom (cum am procedat eu).

Stafidele inmuiate le-am amestecat cu zaharul, jumatate din cantitatea de miez de nuca, coaja si zeama de lamaie si cu miezul de mere rezultat.

Umplem merele cu compozitia de mere si nuci si le asezam intr-un vas Jena, uns cu unt.

Le coacem cca 30 de minute in cuptorul preincalzit, la 170 de grade.

La servire le presaram cu miez de nuca macinat. Sunt bune calde, dar si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere umplute cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mere coapte