Mere umplute la cuptor cu crema de vanilie

de Rocsi in Dulciuri, 25 Oct 2011 | 5719 vizualizari

 

Un desert usor de realizat dar foarte bun!!!Puteti opta sa faceti crema de vanilie in casa(e mult mai delicioasa),eu am facut la plic ca mi le cumparase mama de vreo 3 luni si tot le tineam acolo si nu aveam unde sa le folosesc,asa ca la una i-am gasit intrebuintarea;)

 

INGREDIENTE

  • 9-10 mere mici
  • 10 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita cacao
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri zahar tos
  • 1 lingura unt
  • pentru crema:
  • 1 plic crema de vanilie dr.Oetker
  • 250 ml lapte rece
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere umplute la cuptor cu crema de vanilie:

Spalam merele si le stergem de stopii de apa.

Le curatam de coaja,apoi le scoatem cotorul,usor fara a le rupe.

Intr-un castronel amestecam nuca macinata cu zaharul pudra,cacaua  si esenta de rom.

Luam o tava si asezam hartie de copt in ea.

Punem merele in tava si le umplem cu nuca pregatita.

Deasupra presaram pliculetul de zahar vanilat si cele 2 linguri de zahar tos.

Untul il taiem bucatele mici si punem pe fiecare mar ,dar si intre ele.

Dam tava in cuptorul incins.la o temperatura potrivita si o lasam acolo pana ce merele se inmoaie putin.

Preparam crema :punem praful de crema intr-un bol,zaharul pudra si laptele rece de la frigider.

Mixam bine pana obtinem o crema omogena.

Cand merele sunt gata ,le scoatem si le lasam la racorit.

Servim alaturi de crema de vanilie!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere umplute la cuptor cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu lapte mere si scortisoara