Merlan in sos de smantana cu praz si morcov

de Catalina L in Peste, 5 Mar 2016 | 3505 vizualizari

 

Va propun o reteta de peste delicioasa foarte ușor și rapid de facut ..... am folosit peste si creveti proaspeti (crevetii pot fi deja fierti).
Daca puteti, cumparati peste proaspat in favoarea celui congelat, si asta nu pentru ca cel congelat si-ar pierde din proprietati, ci pentru ca nu avem garantia unei congelari corecte.
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1-2 fileuri de merlan proaspete (cca 300 gr)
  • 8 creveți cruzi sau fierti
  • 1 praz
  • 1 morcov mic
  • 20 cl de smantana lichida
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de sos soia
  • 1 linguriță pudra de curry
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 1 lingura de faina
  • sare și piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlan in sos de smantana cu praz si morcov:

Se spală bine prazul,  si se indeparteaza  partea verde care este tare. 

Se taie în 2 pe lungime şi pe urmă il taiem peştişori.

Se toaca marunt ghimbirul. 

Se curata morcovul si se taie in rondele foarte subțiri. 

Curatam creveții, lăsând doar coada pentru aspect. 

Cu un prosop de hârtie uscam fileul pestele. Se taie fileu în două. Făinăm usor peștele. 

Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul- 2 linguri. 

Adaugati creveții, pestele și le sotati pe fiecare parte.

Adaugăm sosul de soia si se lasă la foc mic încă 2-3 minute. 

Scoatem si rezervăm. 

În aceeași tigaie adaugăm 1 lingura de ulei de măsline si prajim prazul tocat și rondelele de morcovi.

Gatiti la foc mic, amestecând din când în când. 

Se adauga smantana, sare, piper si pudra de curry. Amestecam.

Se pun deasupra fileurile de merlan și creveții.

Gătiti impreuna timp de 5-10 minute. 

Este delicios .....

http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/merlan-in-sos-de-smantana-cu-praz-si.html

TIPS-URI

1

atentie merlanul este foarte fraged, nu trebuie gatit mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlan in sos de smantana cu praz si morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

dantes 1

06.03.2016, 06:53

Bun!

elucubratiiculinare 1

06.03.2016, 19:54

anca_rm 1

07.03.2016, 09:27

numai bunatati ne aduci , imi plac crevetii

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mititei din peste cu blenderul Oster