Merlucius cu ou si malai, la cuptor

de mihaelar63 in Peste, 1 Mar 2021 | 2304 vizualizari

 

Recunosc, imi place merluciusul !!! Este o placere cu reminescente comuniste cand ori vroiai ori ba iti puneau [ pentru o hrana sanatoasa :D } si pe masa de nunta peste si chiftelute de peste . Privind in urma , nu spun ca a fost un obicei rau .
 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr merlucius congelat -3 buc .
  • 200 gr faina malai grisat
  • 100 gr faina alba
  • 2 oua
  • 1 lingurita piper cu lamaie
  • ulei vegetal pentru pulverizat
  • Sos :iaurt gras grecesc + usturoi
  • broccoli bio preparat la aburi
  • rosii cherry
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlucius cu ou si malai, la cuptor:

  1.  Merluciusul se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei .
  2. Dupa decongelare carnea trebuie sa aiba o culoare rozalie si sa fie usor ferma .
  3. Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie se taie inotatorele si apoi se spala pestele .
  4. Merluciusul are doar sirea spinarii , un os central care se poate scoate cu usurinta chiar cu mana goala .
  5. Am taiat pestii in doua in parti egale .
  6.  Nu va uotati dupa coada pentru ca a fost pastrata pentru o supa de peste :D
  7. Ouale se bat spuma cu putina sare
  8. Se condimenteaza pestele cu sare si cu piper cu lamaie .
  9. Dati bucatile de merlucius  intai prin faina alba , apoi prin ou batut .
  10. La sfarsit se tavaleste prin faina de malai .
  11. Transferati bucatile astfel impanate intr-o tava cu folie de copt .
  12. Pulverizati deasupra ulei vegetal de floarea soarelui .
  13. Coaceti la 180 gr C timp de 30 minute .
  14. Incercati pestele  din cand in cand , sa nu se usuce prea tare . Trebuie sa fie putin fraged .
  15. Alaturi de merluciusul cu ou si malai am pu un sos simplu cu usturoi , iaurt grecesc si putina sare .
  16. La servire merluciusul a avut alaturi de sos , rosii cherry si broccoli preparat la aburi .

TIPS-URI

1

Broccolii prospat , bio , desi a fost preparat simlu la aburi , a avut un gust delicios .

2

Incercati pestele din cand in cand , sa nu se usuce prea tare . Trebuie sa fie putin fraged .

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius cu ou si malai, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Macrou cu lamaie