Merlucius gratinat

de mihaelar63 in Peste, 27 Apr 2020 | 1992 vizualizari

 

 O reteta italiana simpla preluata de la Benedetta [ fattoincasadabenedetta]. Spre surpriza mea gustul pesmetului gratinat a fost deosebit si inedit.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc merlucius
  • 6 linguri pesmet
  • 1 lamaie -coaja si zeama
  • 2 linguri vin alb
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita oregano uscat si maruntit
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper negru macinat
  • salata verde si rosii
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlucius gratinat:

  1. Merluciusul se curata de aripioare coada cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie .
  2. Taiati pestele in doua si cu grija scoateti sirea spinarii .
  3. Stropiti cu zeama de lamaie , sarati si lasati sa stea 10-15 minute .
  4. Restul ingredientelor se amesteca intr-un bol . Trebuie sa obtineti un amestec ca un nisip umed .
    Daca considerati ca este nevoie mai adugati putin vin sau ulei .
  5. Merluciusul se aseaza pe folie de hartie intr-o tava .
  6. Deasupra pestelui distribuiti in mod egal compozitia cu pesmet .
  7. Dati tava la cuptor pentru 20 minute .
  8. Merluciusul este gata cand este rumen, frumos gratinat .
  9. Serviti alaturat salata preferata de cruditati . Noi am avut salata verde cu rosii .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Folositi la gatit vin de calitate .

2

Alaturat merge bine un vin alb demi-sec sau sec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius gratinat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume