Mici facuti in casa

de brunetica in Porc, 23 Oct 2011 | 32569 vizualizari

 

Imi era pofta de mici si am preferat sa mi-i fac eu decat sa cumpar. Reteta este din familie ,trasa cu ochiul de la cumnatul meu care este bucatar. Nu a vrut sa imi divulge secretele dar am tras cu ochiul si am vazut cam cum a preparat pasta . I-am servit pe socrii mei cu micii si le-au placut foarte mult . Incercati si voi !!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. spata porc ,
  • 1/2 lingurita bicarbonat ,
  • 1 lingurita boia ,
  • 1 lingurita piper ,
  • 1/2 lingurita cimbru ,
  • 2 lingurite sare ,
  • 500 ml. apa minerala ,
  • bere sau supa de oase .
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mici facuti in casa:

 Carnea o toci  prin masina de tocat prin sita cea mai mica sau prin robotul de bucatarie si o amesteci cu sarea si bicarbonatul , o framanti bine si o lasi la frigider cam 5 ore , acoperita cu pelicula.  Dupa ce au trecut cele 5 ore adaugi la carne lingurita de boia, piperul, cimbrul si incepi framantatul carnii adaugand apa minerala , berea sau supa de oase . Se framanata foarte bine izbind compozitia de masa .O dam din nou la frigider pana a doua zi sau pana dorim sa facem micii . Micii ii modelam in mana , palmele trebuie sa fie tot timpul ude cu apa si ii coacem pe gratar . Ii servim cu mustar si paine. Pofta buna !!


Daca ti-a placut reteta noastra "Mici facuti in casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

LUK 1

24.10.2011, 08:47

cei mai buni

brunetica 1

24.10.2011, 08:52

Multumesc Dena , Multumesc Bunica , Multumesc Rocsi asa este cei mai buni mici e cand prepari pasta in casa , chiar ieri cand i-am facut au venit si niste prieteni si au servit din micii mei cu pofta , au zis ca sant mai buni de cat aia cumparati din magazin , chiar ca sant cei mai buni Luk

Lau 1

24.10.2011, 13:50

buni

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de Porc in Miere si Balsamic