Midii cu lapte de cocos

de AlexTeacher in Fructe de mare, 28 Mar 2018 | 7656 vizualizari

 

Astazi o sa-ti pregatesc midii. Midii cu lapte de cocos. Stai alaturi de mine, iti garantez c-o sa-ti placa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g midii proaspete
  • 250 ml lapte de cocos
  • 70 ml vin alb
  • 3 catei de usturoi
  • 2 salote
  • 2 firicele de cimbru proaspat
  • 150 g rosii cuburi
  • 1 ardei iute
  • 25 g unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • un varf de cutit de zahar
  • patrunjel sau coriandru proaspat tocat
  • sare si piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu lapte de cocos:

Curata midiile sub un jet de apa rece, folosindu-te de un burete sau de o perie de sarma pentru a indeparta orice urma de nisip de pe exterior.
Pune midiile intr-o punga, umple-o cu apa si agitat-o bine – midiile se vor lovi intre ele si astfel se va elimina orice urma de nisip din interior.
Rastoarna midiile intr-o sita si spala-le bine in 4-5 ape.
Arunca-le pe cele care sunt deschise si nu vor sa se inchida (acelea sunt deja moarte si trebuie sa eviti sa le consumi pentru ca risti o toxinfectie alimentara: le poti incerca daca sunt vii, ciocanindu-le intre ele). 

Toaca usturoiul si salota cubulete. Adauga untul si uleiul de masline intr-o tigaie cu suprafata non aderenta. Soteaza ceapa si usturoiul. Adauga firicelele de cimbru, lemongrass taiat marunt si midiile. Adauga capacul si agita putin tigaia. Stinge cu vinul alb si lasa-l sa se reduca.
Potriveste de sare si piper si adauga ardeiul iute taiat rondele. Adauga laptele de cocos si pune inapoi capacul. Lasa cateva minute pe foc. Midiile se vor desface in aburii creati. 
Adauga rosiile cuburi si cateva grame de zahar daca este nevoie, pentru a mai taia din aciditate. 

Da capacul la o parte si arunca midiile care nu s-au deschis.
Serveste midiile alaturi de patrunjel sau coriandru proaspat tocat marunt si o portie sanatoasa de cartofi prajiti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

28.03.2018, 13:37

bune bune

Sidy 1

29.03.2018, 13:55

Nu sunt eu fan peste si fructe de mare, dar din astea zau ca as gusta !

elucubratiiculinare 1

01.04.2018, 08:25

imi place cum suna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Caracatita baby cu sos rosu