Midii pane

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 10 Mai 2018 | 11122 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame midii (eu am folosit congelate, curatate)
  • 2 oua
  • faina
  • 200 ml apa rece
  • sare, piper
  • 1 l ulei pentru prajit
  • pudra de usturoi
  • pudra de ceapa
  • sare de telina
  • piper
  • Pentru servit:
  • sos tartar
  • cartofi prajiti
  • felii de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii pane:

Se bat ouale ca pentru omleta si se amesteca cu putina sare si apa. Se adauga apoi destula faina cat se se obtina o compozitie lichida, ca pentru clatite. 

Se usuca midiile cu prosoape de bucatarie. Se incalzeste uleiul la 180 de grade. Se adauga midiile in aluat, pe rand, se scutura putin pentru a indeparta excesul, apoi se transfera in ulei. Se prajesc cateva minute, pana devin aurii. Se transfera pe prosoape de bucatarie. 

Se adauga in vasul pentru servit impreuna cu sare, pudra de usturoi, piper, pudra de ceapa si sarea de telina, dupa gust. Se amesteca cu grija. 

Se servesc cu felii de lamaie, cartofi prajiti si sos tartar. Delicoase cu o bere rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Platou cu fructe de mare