Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor

de mihaelar63 in Oaie, 7 Apr 2015 | 5421 vizualizari

 

O bunatate cu arome acest miel . Nu pot sa spun ce a dus la un rezultat atat de bun . In mod sigur folosirea otetului de afine si merisoare aromatizat cu ierburi[ maghiran si oregano ] a avut un rol decisiv .Am procedat la o marinare uscata a mielului timp de 4 ore .

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa spate de miel [ 2.5 kg ]
  • 2 cepe rosii
  • 2 fire usturoi verde
  • 4 catei usturoi tocati
  • 6 linguri ulei masline
  • 6 linguri otet aromatizat : http://www.bucataras.ro/retete/otet-de-afine-si-merisore-cu-ierburi-66125.html
  • 1 lingura boia
  • 1/2 lingurita chili pudra
  • sare de mare
  • 6 cartofi
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor:

  1. Pulpa de miel se curata si se spala foarte atent .
  2. Se amesteca usturoiul tocat cu ulei de masline , sare , boia , pudra de chili si otetul aromatizat .
  3. Cu un cutit bine ascutit am intepat din loc in loc pulpa de miel pentru ca aromele sa intre mai bine si  in interior .
  4. Am procedat la un masaj energic al pulpei de miel cu amestecul de marinata .
  5. Am pus pulpa de miel intr-o tava de Iena si am lasat-o la rece [ in acest caz pe balcon ]timp de 6 ore .
  6. Am curatat si feliat ceapa rosie si usturoiul verde .
  7. Am  adugat dupa acest timp in tava ceapa , usturoiul lsi  1,5 cana cu apa ,am impachetat tava in folie de aluminiu .Am dat tava la cuptor acoperita timp de o ora .
  8. Am fiert in coaja cartofii .I-am curatat .
  9. Am indepartat folia de aluminiu , am asezat imprejurul mielului jumatati de cartofi [ pe care i-am stropit cu sosul format de la miel ]si am mai dat tava la cuptor inca o ora .
  10. Am servit mielul cu cartofi ,fierbinte, cu mult patrunjel verde si salata de castraveti .

TIPS-URI

1

Pentru marinarea uscata este nevoie de minimum 4-6 ore .

2

Folositi vase de sticla sau ceramica pentru marinare . Vasele de metal nu sunt indicate pentru a nu a interactiona cu acizii din marinata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel la cuptor (reteta video)