Miel rumenit in vasul de lut cu garnitura de dragavei

de epurasha2bb in Oaie, 20 Apr 2010 | 8359 vizualizari

 

Asta dupa ideea Oanei care mi-a facut pofta si adaptata desigur la camara proprie!

 

INGREDIENTE

  • cateva bucati de carne de miel, coaste si bucati cu os
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura condimente pt.miel
  • sare, piper
  • 1 pahar vin
  • 1/2 lamaie
  • 1 morcov baban
  • 1ceapa
  • 1 bucatica de Ghimbir proaspat
  • pt.garnitura
  • 1 kg frunze de Dragavei
  • 1 ceapa
  • 1 ardei Capia rosu
  • 1 morcov
  • 2 graunti de usturoi
  • 1 lingura pasta de tomate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel rumenit in vasul de lut cu garnitura de dragavei:

Am tinut carnea de miel 2 ore la rece intr-un castron cu vin, condimente pt.miel, zeama de lamaie si usturoi. Apoi am uns-o cu un amestec de miere, piper, ghimbir ras si condimente pt.miel.

Am pregatit vasul de lut scufundat in apa rece, apoi am asezat carnea de miel, legumele taiate rondele mari si cele 2 jumatati de la capatana de usturoi.

Adaugam putin vin si ulei si lasam la cuptor cu capacul pana ce incepe sa se rumeneasca, apoi indepartam capacul si mai lasam pana ce capata culoare aramie.

Cat sta friptura la cuptor pregatim dragaveiul.
Spalam frunzele bine, apoi le punem intr-o cratita cu apa colcotita si putina sare si le lasam sa se fiarba putin pana se inmoaie si-si schimba culoarea.
Separat calim ceapa cu morcovul si usturoiul in putin ulei si adaugam o lingura de pasta de tomate.Mai adaugam zeama din cratita unde fierbe dragaveiul si apoi adaugam si dragaveiul si mai lasam un pic pe foc sa se lege.

Acest dragavei se va servi langa friptura de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel rumenit in vasul de lut cu garnitura de dragavei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Sidy 1

17.05.2010, 07:34

Mariana acum am descoperit reteta ta ! Cred ca este delicioasa...dar habar n-am ce e dragaveiul. Citind si mesajele am inteles de la tine ca "...sunt niste frunze ca si spanacul dar au un gust mai bun!cresc din pamant, "
Dar pina la urma m-am lamurit de tot...dragavei= stevie
Chiar am sa incerc ca noua ne place stevia....
Nota maxima de la mine....

epurasha2bb 1

05.04.2013, 21:43

wow Sidy dupa aproape 3 ani am vazut si eu mesajul tau! scuze , fara intentie! cred ca ai dreptate cu dragaveiul, el este un soi de stevie plin de fier, folosit de babe pe vremuri pt.a curma anemia tuberculoasa, asa am gasit pe net.

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 12:27

arata grozav

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel in vas roman