Miere - sirop de papadie

de Constelatialeu in Sirop / Compot, 24 Apr 2020 | 2386 vizualizari

 

Am vazut la Zmeoiaca si cand am vazut ca am gradina si curtea plina de papadii galbene si gratioase am zis sa incerc si eu sa vad ce si cum. Foarte buna, nu ma asteptam sa fie asa gustoasa. Ca sa nu mai zic de proprietatile terapeutice pe care le are. Denumirea ei latineasca este Taraxacum, este o planta foarte buna pentru cei cu diabet, se consuma tulpinile, stiu ca mama mananca la greu salata din tulpini de papadie,dar are si multe alte proprietati terapeutice, dar nu stau eu sa fac aici pe ''farmacista'' ca nu sunt......o simpla cautare pe ''goagle'' si gasiti ce va intereseaza....

 

INGREDIENTE

  • 100 g flori de papadie
  • 1 l apa rece
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie nu prea mare
  • si rabdare
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miere - sirop de papadie:

Mai intai am cules florile de papadie, de preferat sa le culegem dimineata cand se deschid frumos si mai ales sa le culegem din locuri cat mai ''salbatice'' nu dupa marginea drumului. La mine-n gradina e ca-n jungla, deci nu sunt poluate.

Dupa ce am cules florile, le-am spalat bine cu jet de apa, pe fiecare-n parte, sa elimin toate ganganiile si impuritatile.

Apoi le-am pus intr-o cratita, am turnat peste ele 1 l apa rece si am pus cratita pe foc, la foc foarte mic, pentru a se pastra toate vitaminele.

Cand incepe sa clocoteasca, se lasa 2-3 min, apoi se stinge focul, se acopera cratita cu capac si se lasa la infuzat pana a doua zi. A doua zi am luat o sita peste care am pus un tifon impaturit in mai multe straturi si am strecurat siropul, am stors bine si florile de papadie, apoi am pus zaharul si am stors lamaia - prea multa zeama de lamaie acreste prea rau siropul. Am asezat cratita pe foc, la foc mic si am lasat sa se lege bine siropul, sa aiba consistenta mierii.

Se pune in borcane bine spalate si uscate, se capacesc si se acopera cu un prosop, se lasa sa se raceasca, apoi se depoziteaza in camara.

Nu ma asteptam sa fie atat de bun, se poate servi ca un sirop diluat cu apa minerala sau pe o felie de paine unsa cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miere - sirop de papadie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mirela0911 1

25.04.2020, 13:30

Minunat arata!

Rocsi 1

25.04.2020, 20:13

Este nu bun, ci minunat! In copilarie ne facea mama in fiecare an!

Andra_Constantinescu 1

27.04.2020, 23:03

Frumoasa prezentarea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de sirop din flori de tei