Mincarica de linte

de simona72 in Mancaruri cu carne, 30 Mar 2013 | 3655 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600-700 gr carne slaba de porc
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 300 gr linte
  • un litru apa
  • 2 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 linguri pasta de ardei copt
  • 2 lingurite rase de amidon
  • sare
  • piper
  • cimbru proaspat
  • 2-3 frunze de dafin
  • patrunjel proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mincarica de linte:

Carnea o spalam si o uscam cu un prosop de bucatarie, o taiem fisiute si o punem la calit in ulei. Adaugam ceapa tocata marunt, o mai lasam 2-3 minute, adaugam morcovul taiat felite, lintea spalata in mai multe ape, pasta de ardei copt, apa, citeva crengute de cimbru proaspat, frunze de dafin si lasam sa fiarba la foc mic cu capacul pus. Cind este aproape fiarta lintea, punem sucul de rosii, iar daca mai este necesar mai adaugam putina apa fiarta. Dupa ce a fiert lintea(celelalte fierb mai repede), potrivim de sare si piper, scoatem crengutele de cimbru si frunzele de dafin, desfacem in pitina apa sau in suc de rosii amidonul, si-l turnam peste mincarica. Lasam sa dea in clocot, oprim focul si punem patrunjel proaspat tocat marunt.

Serviti cu muraturi. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mincarica de linte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de linte cu afumatura