Minciunele

de opia in Dulciuri, 6 Noi 2009 | 8928 vizualizari

Minciunele

 

Minciunele (uscatele sau scovergi) sunt un deset rapid. Tin foarte mult timp si sunt mai bune odata cu trecerea timpului.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 oua
  • 2-3 linguri de smantana groasa
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie rasa
  • 100 g de zahar pudra
  • 1 lingura de rom
  • faina cat cuprinde coca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele:

Se pun toate componentele intr-un castron si se amesteca bine. Din zaharul pudra se opreste jumatate pentru pudrat la urma. Se adauga treptat faina si se amesteca pana cand devine o compozitie omogena si potrivit de moale. Se pune pe planseta presarata cu faina si se intinde cu sucitorul o foaie groasa de 1/2 cm. Se taie fasii lungi de 10-12 cm si late de 2-3 cm, se face o crestatura pe mijlocul fiecareia in lung, in care se introduce unul din capetele fasiei, scotandu-se pe partea cealalta, capatand astfel aspect de fundulita. Se prajesc pe rand, intr-o tigaie adanca cu ulei mai mult si bine incins. Cand capata o culoare aurie sunt gata si se scot cu o spumiera de sarma. Se pun pe o hartie alba, de preferat servetel, si dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar vanilat si se seaza pe un platou rotund.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (29)

Bunica 1

07.02.2013, 09:25

La multi ani!

Rocsi 1

07.02.2013, 11:14

La multi ani!

Lau 1

07.02.2013, 16:26

la multi ani

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert gris cu lapte