Mini Panettone

de naomy in Dulciuri, 24 Sep 2011 | 4664 vizualizari

 

Doream de mult sa fac un panettone pt micul dejun .Panettonele este un tipic dulce italian care se serveste de craciun dar cum este un PREFERAT al meu :)......si cum nu am gasit o forma asa mare am cumparat doua mai mici .

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina speciala pt prajituri
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 150 gr stafide mari(din strugura fara sambure)
  • 100 fructe rosii uscate
  • 200 gr unt
  • 3 oua
  • 3 zahar vanilat cu o portocala si o lamaie rase (puse la macerat)
  • o jumatate lungurita sare.
 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Panettone:

ALUAT

pregatim un  aluat din urmatoarele: amestecam faina cu  drojdia ( eu am folosit o drojdie speciala care nu a necesitat amestecul cu laptele caldut)asa ca am amestecat-o cu faina si apoi am adaugat laptele caldut adaugam zaharul si untul topit,oulale si sarea si framantam aluatul pana se desprinde de pe degete.,apoi separat pregatim :

UMPLUTURA PT PANETTONE: amestecam stafidele cu fructele rosii si coaja de lamaie si portocala si le turnam peste aluat preparat si amestecam bine apoi se impart in doua portii si se pun in formele de panettone ,...se pun ca un bulgare si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.Grija mare la forme ,eu am pregatit formele tapetate cu hartie decupata dupa forma acestuia (vezi imagine 1 )si apoi am ridicat hartia ca sa acopere tot continutul pe cand va creste aluatul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Panettone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500