Mini pizza

de biancas76 in Pizza, 24 Iul 2010 | 24417 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul se face din:

  • 600 g faina
  • 500 ml lapte caldut
  • un cub de drojdie
  • putina sare
  • 6 linguri de ulei

Umplutura:

  • 300 g sunca taiata cubulete
  • 300 g ciuperci
  • 2 cepe rosii
  • 4 oua fierte
  • miez de rosii
  • oregano
  • busuioc
  • sare

Deasupra

  • 1 ou batut
  • cascaval
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini pizza:

Din ingredientele aluatului se face un aluat care se lasa la dospit pentru 45 minute- o ora la loc caldut. Sunca, ciupercile, ceapa se taie cat de marunt puteti. Cand aluatul a crestut destul se intinde pe masa cu sucitorul.

Se unge foaia cu sos de rosii -eu am avut miez de rosii in care am adaugat cateva frunze de busuioc proaspat tocate , oregano uscat , cateva frunze de patrunjel si sare. Pe rand se pun: sunca, apoi ciupercile si ceapa, oul

Aluatul se face sul si cu un cutit se taie bucati groase de 2-3 cm. Aceste bucati se pun in tava pregatita cu hartie de copt si se ung deasupra cu un ou batut si se presara cascaval razuit. Am dat la cuptor pentru 25 minute.

Se servesc calde sau reci, cu ketchup usor picant pus deasupra.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

se poate injumatatii cantitatea de ingrediente deoarece ies cam 3 tavi jumatate din acest aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini pizza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ou si salam