Mini saratele

de pity19 in Pizza, 28 Apr 2014 | 2983 vizualizari

 

Am framantat un aluat si mi-a iesit o bunatate! :)

 

INGREDIENTE

  • faina alba 200-300 gr
  • tarate de grau o mana
  • fulgi de secara o mana
  • drojdie un cub
  • chimen
  • apa calda
  • sare
  • un ou
  • un ou ptr uns
  • un carnat proaspat
  • 1-2 frunze de usturoi verde
  • 50-70 gr unt sau margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini saratele:

Amestecam faina alba cu taratele de grau ,frunzele de usturoi tocate marunt , fulgii de secara , sare , un ou , drojdia dizolvata in apa calda untul si chimen ;

Amestecam bine toata compozitia iar daca mai este nevoie se mai poate adauga apa ; Trebuie sa rezulte un aluat ca cel de gogosi ;

Lasam la odihnit in loc cald cca 30-40 de minute .

Rupem o bucata de aluat , intindem cu sucitorul pe masa tapetata cu faina , cu un capac rotund dam forme , punem in tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu ou batut si dam in cuptorul preincalzit la foc mediu aprox 30 de minute .

Luam si restul de aluat , intindem , dam forme , punem cate putin din compozitia rezultata de la carnat pe fiecare bucata , ungem cu ou , le punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam in cuptorul preincalzit aprox 30-40 de minute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rasucite cu crema de branza si pesto