Mini tarte cu urzicute

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2011 | 5241 vizualizari

 

un aperitiv sanatos

 

INGREDIENTE

  • 2 rasnite kotanyi, 1 cu ciuperci, verdeturi si sare iodata si una piper cu lamaie;
  • 1 farfurie adanca plina cu urzici proaspete
  • 50 g unt
  • 100 g smantana grasa(eu am avut adunata de la fiertul laptelui de vaca)
  • 1 lingura iaurt
  • 7 linguri faina
  • 3 graunti de usturoi
  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 4 triunghiuri de branza topita cu smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu urzicute:

Se pune la fiert cam 800 ml apa cu o lingurita de sare si cand clocoteste opraim urzicutele si le lasam acoperite cateva minute.Apoi le scurgem de apa.Intr-o craticioara topim 40 g unt si adaugam 2 linguri faina , ametscema rapid, dupa care adaugam si smanatana si iaurtul si amestecam energic si oprim focul.Apoi rasnim din cele 2 rasnite din belsug si lasam sa se raceasca.Turnam acest amestec in vasul robotelului si adaugam usturoiul tocat marunt si un galbenus.Mixam bine de tot.Pasta obtinuta o amestecam apoi fara robot cu faina(inca vreo 5 linguri pline) si cu 1 varf de cutit de unt.

Apoi luam cu lingura si umplem niste forme de minitarte (mie mi-au iesit 4 bucati). Se coc la cuptorul preincins si apoi se lasa sa se raceasca.Se face intre timp crema : se amesteca o lingurita de unt cu 4 triunghiuri de branza topita,1 galbenus de ou fiert tare si rasnim din belsug din ambele rasnite Kotanyi.Amestecam bine si ornam cu un posh minitratele noastre cu urzicute.Deasupra puteti prasra si frunzulite de ceapa verde.

Va spun sincer ca nu credeam vreodata sa-mi placa atat de mult ceva facut din urzici! sunt delicioase

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu urzicute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu urzici