Minipizza cu 4 arome

de Sylvia in Pizza, 23 Apr 2010 | 4167 vizualizari

 

Nu trece o saptamana fara sa fac pizza, mai schimb pe ici pecolo in punctele esentiale dar am in mare vreo 10 retete care le tot alternez si atat.

Tura trecuta de facut pizza am vrut sa fac ceva mai nou asa ca am adaptat reteta clasica si am facut 4 minipizza mici . Ma gandeam la arome si am zis ca merg si acolo pe putina noutate asa ca am facut : pizza cu aroma marii : cu mozzarela si creveti si verdeata, pizza cu somon, pizza cu ciuperci si branza camembert si pizza clasica cu jambon si ciuperci ( in caz ca dau rateu cu primele trei )

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 250 grame faina,
  • 12,5 grame de drojdie,
  • o lingura ulei de masline,
  • zahar
  • apa
  • Pentru garnisit :
  • jambon,
  • mozzarella,
  • putin cascaval ras,
  • o farama de camembert,
  • cativa creveti,
  • somon afumat,
  • cateva  ciuperci crude taiate lamele fine, 
  • o lingura de sos de rosii,
  • putin oregano si verdeata maruntita ( coriandru si patrunjel am pus acum )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minipizza cu 4 arome:

 Aluatul a fost  preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ). Jumatate din el l-am folosit sa fac o pizza mare , de aici cantitatile duble.

 Am facut 4 pizze mici si am garnisit cu ele 4 forme de minitarte . Am pus in fiecare putin sos de rosii, un fir de oregano si branza. Mozzarella si cascaval ras in 3 dintre ele si camembert in ultima .

Le-am garnisit apoi pe una cu ciuperci si  jambon si putin ardei iute, alta a primit  cu drag cativa creveti proaspeti decorticati,  cea de-a treia ciuperci proaspete , putina verdeata si ardei iute si ultima  somon si verdeata.

 Le-am lasat 15 minute la cuptor la 220 de grade, sincer credeam ca se vor  face mai repede dar fiind inalte s-au copt mai greu. Cand le-am scos nu imi venea sa cred, toate aratu minunat, parca fiecare dintre el mandra de reusita ei cea de somon cu verdeata , cea cu ciuperci arata asa de bine incat am incununat-o si cu cateva frunze de ruccola...  

 Sa nu mai lungesc, toate au fost superbe si minunate la gust . Le-am mancat pe toate ?  NU ….dar am gustat cate o bucatica asa ca spun in cunostinta de cauza.  Data viitoare cand faceti pizza luati in calcul si aceasta alternativa de pizza in miniatura si cu arome direfite, o sa va placa rezultatul .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minipizza cu 4 arome" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

nadina73 1

23.04.2010, 19:50

vreau si eu sylvia si la mine pizza se face saptamanal cel putin cel mie e inebunit dupa pizza si mereu schimb reteta ,felicitari arata grozav de bine 5 furculite mari si late

Sylvia 1

23.04.2010, 20:48

Va multumesc mult a fost super buna .

Dana Cristea - pusikmea 1

24.04.2010, 08:32

eu nu as alege nicuna, le-a manca pe toate ce frumos ti-a iesit batul, eu tot timpul am probleme cu el, nu ne intelegem deloc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu piept de pui