Mititei - Mici de casa

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 30 Iun 2015 | 7101 vizualizari

 

Legenda spune că mititeii au fost inventați în secolul 19 într-o seară la hanul La Iordachi din București, binecunoscut pentru cârnații săi, când bucătăria a rămas fără "învelișuri".

http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/06/mititei-mici-de-casa.html

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne tocata de porc
  • 400 gr carne tocata de vitel
  • 600 gr carne tocata de vita
  • 1 lingura de sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingurita plina de paprika dulce
  • 1 lingurita plina de bicarbonat de sodiu
  • 3 catei de usturoi pisati
  • cimbru uscat
  • 300 ml apa calduta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mititei - Mici de casa:

Punem carnurile tocate cu lingurita de paprika in bolul robotului.
Framantam timp de 5 minute cu carligul pentru framantat.

Adaugam bicarbonatul, cimbrul, usturoiul pisat, sarea si piperul. 

Framantam cu robotul aproximativ 5 minute. Oprim din cand in cand si aducem carnea de pe margini spre mijloc.

Adaugam apa calduta treptat si continuam sa framantam cu ajutorul robotului- viteza medie.  

Cand am terminat apa ridicam un pic viteza si continuam sa framantam cam 10 minute.  Verificati daca mai trebuie sare.

O presam apoi bine cu mana pentru a scoate golurile de aer.

Acoperim si dam la rece pentru 2-3 ore.

Incepem sa formam micii cu mana data prin apa rece (puteti congela o parte). Incingem bine gratarul.

Puneti micii si lasati sa se rumeneasca. Ii intoarcem pe fiecare parte. Micii trebuie sa fie bine rumeniti la exterior si suculenti la interior.

Serviti-i calzi cu cartofi prajiti si mustar.

Un deliciu............o salata  alaturi este de asemenea binevenita...

Pofta Buna !!!!!!!

TIPS-URI

1

Carnea (de preferinta pulpa) trebuie sa fie proaspat tocata in casa sau cumparata proaspat tocata de la macelar.

2

trebuie sa fie bine rumeniti la exterior si suculenti la interior

3

puteti congela o parte din ei

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei - Mici de casa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mititei facuti in casa