Mititei sau Mici de casa la tigaie

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 5 Dec 2014 | 20153 vizualizari

 

Daca pofta de mici e mare, nu am stat prea mult pe ganduri si am trecut la treaba :)).
Deci nu are importanta forma lor :)) ca nu am avut suficienta rabdare, deoarece pasta de mici trebuia sa stea peste noapte, eu am tinut-o vreo 2 ore :D... dar nu conteaza pentru noi, deaorece la gust au iesit minunati!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec (porc, vita, oaie)
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 400-450 ml apa minerala
  • 1-2 lingurite de sare
  • 1 lingura condimente de mici ( eu am pus la plic Galeo), dar se pot inlocui cu piper, boia iute, chimen macinat, coriandru, ienibahar, cimbru)
  • 5-6 catei de usturoi
  • o cutie de bere
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mititei sau Mici de casa la tigaie:

Carnea tocata o amestecam cu bicarbonatul de sodiu, sare, condimentul de mici, usturoiul pisat si framantam bine cca. 20 minute, adaugand putin cate putin din apa minerala pana compozitia s-a legat, chiar daca e mai moale, stand la frigider se va intari ( eu acest pas l-am cam sarit). Dupa ce a stat la frigider, am amestecat din nou vreo 5 minute si normal trebuiau modelati cu mana umeda, eu i-am pus pe un tocator si cu o furculita le-am dat forma ''dorita'' :))

Ii punem in tigaia fara ulei si ii prajim pe ambele parti iar din cand in cand ii stropim cu bere (eu am folosit aproape toata cutia). 

Se servesc cu mustar sau mujdei de usturoi si bineinteles alaturi de o bere! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei sau Mici de casa la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

reisnaor_2006 1

05.12.2014, 20:54

ce buni sunt

Rocsi 1

05.12.2014, 23:03

Pregatiti in casa sunt cei mai buni.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mititei din vita si oaie