Mix de peste cu rosii si masline

de mihaelar63 in Peste, 22 Ian 2018 | 2810 vizualizari

 

   Multi dintre prietenii ce ne calca pragul apreciaza pestele pregatit de mine. Mereu il pregatesc intr-un alt fel. Este o provocare pentru mine si o surpriza pentru musafiri.

 

INGREDIENTE

  • 1 salau [1.5 kg]
  • 1 crap [1.5kg]
  • 200 gr ceafa porc afumata [de casa ]
  • 200 gr masline
  • 200 gr rosii cherry
  • 2 lamai
  • 6 catei usturoi
  • 1 ardei verde
  • 1 cana bulion de rosii aromat [ de casa ]
  • condimente uscate [ busuioc si oregano ]
  • ulei masline
  • sare
  • fulgi de chilly
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mix de peste cu rosii si masline:

  1. Pestii se curata de solzi, se despica si se spala bine.
  2. Salaul se incresteaza din loc in loc pe ambele parti.
  3. Increstati si jumatatile de crap.
  4. Crapul se taie in doua. Am ales aleatoriu sa transez crapul, pentru a intra mai bine in tava ce o aveam la dispozitie.
  5. Sarati si condimentati pestele. Stropiti cu zeama de la o jumatate de lamaie.
  6. Curatati usturoiul si-l taiati jumatati.
  7. Feliati lamaia. Spalati si feliati rondele ardeiul verde.
  8. Spalati rosiile si le taiati jumatati.
  9. Feliati ceafa afumata.
  10. Introduceti si in interiorul salaului doua feliute de lamaie.
  11. Asezati pestii intr-o tava non -aderenta in care ati pulverizat ulei.
  12. Introduceti carne afumata sub si in increstaturile de la pesti.
  13. Distribuiti maslinele si usturoiul in tava.
  14. Turnati deasupra bulionul si pulverizati din nou ulei de masline deasupra.
  15. Dati tava  la cuptor timp de 30 minute la 180 grade C.
  16. Daca este necesar puneti putina apa pe fundul tavii sa nu se arda.
  17. Decorati frumos pestele dupa inspiratie.
  18. Eu am decorat cu ardei verde, lamaie si jumatati de rosii.
  19. Serviti pestele cald insotit de salata sau garnitura preferata.
  20. Noi am servit salata de sfecla cu cartofi :https://www.bucataras.ro/retete/salata-de-sfecla-cu-cartofi-copti-si-maioneza-85434.html

       Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Am folosit un pulverizator pentru ulei. Asta pentru a reduce la minimum cantitatea de ulei folosita.

2

Antrenati sotul sau alt membru al familiei sa va curete pestii :D

3

Putina sunca sau carne afumata da un plus de savoare pestelui.

4

Serviti langa peste mujdei. Precis vor fi amatori de asa ceva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mix de peste cu rosii si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii