MLM cu ayran :) a la Anca

de ANCA in Oaie, 7 Apr 2009 | 11487 vizualizari

 

Ancuta propune o mincarica pentru care trebuie sa chemati pompierii :).
A sosit timpul pentru specialitatea sotului meu, asa ca tot el este si bucatarul: MLM, o specialitate cu origini turcesti, iute, o nebunie de gust, arome si…temperaturi:)) Este una dintre primele minuni ’savarsite’ de el cand m-a cunoscut, ca sa ma impresioneze:)) Evident, a reusit!:)

Turcii nu mananca porc:))..dar noi, da!! reteta este si mai gustoasa daca este preparata cu oaie. Noi azi ne ‘desfasuram’ cu traditionalul purcel:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne miel/porc, ideal muschi, practic, sa fie carnita:))
  • 2 cepe taiate solzi
  • o capatana usturoi
  • 3 ardei cappia taiati julien
  • 1/2 kg rosii proaspete sau 2 conserve rosii cubulete
  • 5 oua
  • foi dafin, cimbru, maghiran, sare, piper
  • pasta de chilli, Pimento
  • Pentru Ayran:
  • 400 g iaurt gras (preferabil de capra/bivolita)
  • 200 ml apa rece
  • 100 ml lapte
  • sare, piper, 1-2 catei usturoi, daca doriti, si menta maruntita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MLM cu ayran :) a la Anca:

Carnea taiata cubulete o calim putin in ulei(pana isi schimba culoarea, se albeste), impreuna cu usturoiul maruntit, cimbru, un praf de sare si piper prospat rasnit. Se scoate carnea, si in aceeasi tigaie se pune la calit ceapa, ardeiul gras, peste care se adauga o lingura de pasta chilli. Cand sunt calite, se muta intr-o cratita larga, apoi se pun rosiile cubulete, se mai pune o cana de apa, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga sos Pimento( este acrisor, dar iute, asa ca punem cam jumate de lingurita). Aveti grija cu iutenia, daca nu sunteti amatori de foarte iute, ca noi, luati-o pe gustate!:)) Acum punem si carnea, foaia de dafin(apropo, culeasa personal din dafinul grecului unde ne-am facut ultimele vacante:), potrivim cu sare, acoperim cu capac si lasam la fiert la foc moale cca 30 min, sa fie carnea gata. Daca scade prea tare, mai punem putina apa, astfel incat sa fie sos suficient pentru…OUA( ca se se poata inchega)!!

Ouale se sparg deasupra, ochiuri, si se mai tine cratita, acoperita, pe foc pana se incheaga ouale.

Acum, momentul meu de glorie, ca sa nu zica cineva ca nu am ajutat:))

Ayran-ul, eul-am facut asa: iaurtul l-am batut cu o furculita, peste el am pus apa reeeece, laptele, usturoiul maruntit(merge si fara, e chestie de gust), sarea, piperul, daca doriti, puteti pune si putina menta maruntita.

Asaaaa…am ajuns la final! Ca sa estompam iutenia asta minunata, la fiecare furculita de MLM fierbinte si iute, sorbim o gura de ayran rece, in rol de pompier..:))

Unitatea noastra va ureaza pofta buna!:)))

p.s.: nu ma intrebati ce inseamna MLM, ca nu am idee!!

Daca ti-a placut reteta noastra "MLM cu ayran :) a la Anca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu drob de miel