Morcovi caramelizati

de anca_rm in Mancaruri de legume, 21 Feb 2020 | 2800 vizualizari

 

Morcovii caramelizati cu sos de citrice si unt sunt o garnitura excelenta langa mancarurile cu carne si sos sau fara. Dar pot fi serviti ca si un fel separat. 

 

INGREDIENTE

  • morcovi (5 bucati medii )
  • sucul de la 2 clementine (70 ml)
  • 50 grame unt 82% grasime
  • apa cat sa acopere morcovii
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Morcovi caramelizati:

Morcovii ii spalam in apa rece, ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime in jumate, apoi fiecare jumatate in jumate. In functie de cat sunt de mari morcovii mai taiem sau nu. Ideea este sa aiba grosimea de 1,5 cm grosime.

Se pun intr-o tigaie cu capac. Peste ei stoarcem sucul de clementine (sau portocale), punem sare si piper,untul taiat in cubulate si apa cat sa ii acopere.

Punem  tigaia la foc mic sa firba. In primele 7 minute acoperit , apoi luam capacul si lasam pana cand scade apa. Testam morcovii cu o furculita sa vedem daca sunt patrunsi. Pornim focul mai tare si ii lasam sa se caramelizeze pe alocuri, ii intoarcem pe toate partile.

Deasupra putem presara seminte de susan, fulgi de migdale,patrunjel tocat, ceapa verde,usturoi  sau orice altceva va place.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Gatiti morcovii cat de mult vreti, pot ramane al dente. Pentru asta nu mai trebuie adaugata apa

2

merge perfect langa un piept de rata in crusta de mustar verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Morcovi caramelizati" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de morcovi