Mousse de cafea cu frişcă

de madi_marin in Dulciuri, 19 Aug 2012 | 5372 vizualizari

 

Desertul acesta….cu frişcă sau fără….mie mi se pare delicios şi pe deplin satisfăcător.E o combinaţie de cafea şi ciocolată absolut irezistibilă.Poate fi folosită foarte bine ca umplutură pentru un tort sau o prăjitură.Încercaţi şi voi reţeta!

 

INGREDIENTE

  • 600 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 1 lingură cacao
  • 2 linguri Orzo ( cafea solubilă din orz)
  • 1 lingură zahăr brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de cafea cu frişcă:

Frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele, cacaoa şi cafeaua se pun la foc mic până ce totul s-a topit şi omogenizat.

Se răceşte puţin apoi se dă crema la congelator pentru 20 de minute, după care se scoate şi se mixează câteva minute, după care se dă din nou la congelator pentru inca 20 de minute după care se mixează din nou până se obţine o cremă densă.

Se serveşte ca atare sau cu frişcă şi ciocolată rasă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de cafea cu frişcă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ness si ciocolata alba