Mousse de ciocolata

de Doralinda in Dulciuri, 1 Iun 2014 | 3798 vizualizari

 

Pe timp de vara, o cupa cu acest desert si un pahar de apa rece......

 

INGREDIENTE

  • 600 gr ciocolata ptr topit rupta in bucati mici
  • 300 gr lapte
    400 gr smantana batuta ca ptr frisca.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolata:

Intr-o craticioara punem laptele si lasam pe foc , cand incepe sa fiarba, luam de pe foc si turnam intr-un vas unde avem ciocolata. Lasam 2-3 min ca sa se incalzeasca ciocolata, ptr ca daca amestecam imediat,vor ramane bucatele de ciocolata. Dupa ce amestecam bine cu telul, adaugam si smantana amestecand usor cu spatula. Turnam compozitia in cupe si lasam la frigider cateva ore, apoi decoram dupa plac.

TIPS-URI

1

In cazul in care nu s-a topit toata ciocolata in lapte, puteti folosi cuptorul cu micro unde sau bain marie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni