Muffins cu inima de zmeura

de Ligia Bxl in Dulciuri, 20 Noi 2013 | 4022 vizualizari

 

Fetita mea le adora,mai ales cand se ascunde in interior cate ceva placut pentru papilele gustative dar placute si pentru ochi ! :)))

 

INGREDIENTE

Pentru forme de inimi:

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 praf de copt
  • 3 linguri faina
  • 200 gr zmeura+1 lingura zahar

Pentru muffins:

  • 270 gr faina
  • 160 ml lapte
  • 2 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 pachetel praf de copt
  • putina sare
  • esente dupa preferinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu inima de zmeura:

Mai intai se face blatul pentru inimioare.

Se separa albusurile de galbenus.

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si uleiul pana devine spuma.

Se bat albusurile spuma cu putina sare si se adauga in galbenusuri.

Se amesteca usor sa nu se lase albusurile.Se adauga faina si praful de copt si se amesteca usor.

Intr-o craticioara pe aragaz se face un sirop din zmeura si zahar.

Dupa racire se adauga acest sirop in compozitie si se amesteca bine pana la colorare.

Se toarna compozitia intr-o tava mica tapetata cu foaie de copt si se da la cuptor pentru coacere.

Cand sa copt se da la rece,si dupa ce sa racit se fac forme dorite(eu am facut inimioare).

Preparam compozitia de muffins.

Se amesteca toate ingredientele pana devine o pasta.

Se ung formele de muffins cu ulei si se toarna cate putin din compozitie pe fundul lor,apoi se pun formele de inimioare.

Se toarna peste forme in continuare compozitie(nu trebuie sa fie chiar acoperite pana sus pentru ca ele mai cresc).

Se dau la cuptor pentru coacere,se face testul cu scobitoarea iar daca sunt rumene sunt gata.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu inima de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brioșe perfecte (cu stafide și fructe confiate)