Muffins de Cartofi cu parmezan

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2016 | 3820 vizualizari

 

O reteta simpla, rapida și delicioasa de cartofi cu parmezan.
Cartoful este, fără îndoială, una din cele mai consumate legume din lume. Originar din America, a devenit un aliment extrem de popular, din Europa până în Asia şi Australia. Puţini ştiu, însă, că banalul cartof are o istorie tumultuoasă. Acest film documentar urmăreşte modul în care cartoful a devenit una din cele mai importante surse de hrană. „Patata”, aşa cum o numeau incaşii, a fost descoperit în secolul XVI de spanioli pe o insulă din sudul statului Chile.

 

INGREDIENTE

  • 800 g cartofi
  • 50 g unt topit
  • 30 g parmezan
  • sare, piper, boia de ardei
  • cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins de Cartofi cu parmezan:

Se unge cu unt o forma de muffins.

Se curata, se spală și se usucă cu un prosop curat cartofii. 

Se taie cartofii felii subtiri cu o mandolina sau la robot. 

Punem feliile de cartofi într -un bol. 

Se topește untul și se adaugă peste cartofi.

Se amestecă . Se adauga cimbrul, parmezanul ras , sare și piper și se amestecă bine. 

Punem feliile de cartofi una peste alta in formele de muffins.

Presaram deasupra un pic de piper negru măcinat și boia de ardei. 

Se coc la cuptor la 190 ° C timp de 45-50 minute. 

Lasati-le sa se raceasca 5 minute, apoi le puteti scoate din forma cu ajutorul unei linguri.

Se pot servi simple cu o salata verde sau ca garniturat la o mancare cu carne, peste etc.

Pofta BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins de Cartofi cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu legume si branza sarata