Mulahul la lesinat

de Mitinita in Mancaruri de legume, 30 Iun 2011 | 6492 vizualizari

 

Mullahul este un hoge (dupa Google translate) sau un cleric,invatat musulman,iar in unele tari musulmane el este liderul moscheei. Probabil,v-ati intrebat deja ce are a face mulahul cu gatitul...se pare ca unul dintre ei a gustat acest fel de mancare si a lesinat,atat de mult i-a placut (parca suna aiurea sa zic ca a lesinat de placere:)))) Imi aduce aminte de Imam Bayildi,care inseamna Imamul a lesinat si cel mai probabil,vinetele prajite fac preasfiintiile lor sa-si piarda constiinta.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare, taiata in felii verticale si decojita
  • 1 ceapa,taiata marunt
  • 2-3 catei de usturoi,taiati felii subtiri
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri de ulei
  • patrunjel si corindru proaspat
  • sare si piper,proaspat macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mulahul la lesinat:

Se prajesc feliile de vinete in ulei. Eu le-am prajit la cuptor,astfel nu vor absoarbe la fel de mult ulei pe cat o fac daca le prajiti la tigaie.

Se pun deoparte si se prajesc ceapa,usturoiul,la care se adauga pasta de tomate cand au inceput sa se rumeneasca.

Se toaca marunt vinetele (sau se dau prin robot) si se adauga in tigaie. Se mai prajesc putin,se presara cu patrunjel si coriandru (se potriveste de minune) si se serveste cald sau rece,ideal ar fi cu niste lipii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mulahul la lesinat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

babi5 1

19.08.2013, 20:22

Giana 1

20.08.2013, 15:58

nu este reteta originala, imam bayildi nu se gateste asa

RuxyRux 1

20.08.2013, 16:14

Giana, Miti nu a spus ca este imam Bayildi...ci doar ca ii aduce aminte de respectiva reteta...asa ca...nu vad unde-i baiul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"