Muraturi asortate

de Dana_Retetegg in Muraturi, 11 Noi 2012 | 4829 vizualizari

 

Muraturi - in stilul meu cu tot ce-mi place mie :)

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida (2 kg),
  • 1 varza (1 kg),
  • 1/2 kg morcovi,
  • 1 sfecla rosie,
  • frunze si tije de telina,
  • 1 lingura si jumatate de sare grunjoasa la fiecare litru de apa,
  • cateva bete din lemn (eu am avut bete de frigarui)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:

Am spalat bine legumele, am decojit morcovii si sfecla si le-am taiat in bucati mai mici sa incapa cat mai bine in borcan.  

Pe fundul borcanului am pus tijele de la telina si am pastrat frunzele.  

Peste telina am pus conopida, varza, morcovii si sfecla. Am incercat sa le asez cat mai bine in borcan sa nu ramana mult spatiu intre legume.  

Intre fiecare strat de legume am pus frunze de telina. La fel si deasupra am pus cateva frunze de telina.  

Pentru ca legumele sa nu se ridice deasupra nivelului apei, am pus deasupra si cateva bete pentru frigarui.  

Eu am folosit 3 l de apa, in care am pus 4 linguri si jumatate de sare grunjoasa. Am dizolvat sarea in apa (apa rece nu calda) si apoi am turnat amestecul peste muraturi pana aproape de capac.  

Peste 2-3 zile apa incepe sa scada. Daca scade mai mult, astfel incat sa ramana legumele fara lichid deasupra, mai facem putin amestec de apa si sare, apoi il punem in borcan si completam.  

In functie de locul de depozitare (mai cald, mai rece) legumele se mureaza mai repede sau mai lent. Daca va e pofta mare le grabiti putin in primele zile si le tineti in bucatarie.  

Sunt delicioase, cu o culoare usor rozalie de la sfecla ... nu se inmoaie si se pot depozita la loc racoros mult timp.  

Se pot pune tot felul de legume si fructe, in functie de preferinte: gogonele, ardei, castraveti, gutui, mere, struguri, pepenasi, catei de usturoi. Alegerea va apartine, iar modul de murare este la fel :)

 

Pofta buna si spor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate