Musaca apetisanta gratinata cu sos si cascaval

de Toamna07 in Mancaruri cu carne, 14 Feb 2015 | 2771 vizualizari

 

Pofta de musaca m-a dus direct catre cuptor si am gatit cea mai buna musaca pe care am mancat-o vreodata! Mesenii dumneavoastra vor ramane tablou,iar complimentele vor curge despre acesta poveste gustoasa din bucatarie !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o musaca in doua straturi :
  • 1,5 kg de carne tocata vita/porc
  • 1 kg cartofi taiati in felii rotunde si presarate cu sare si piper
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mediu
  • verdeata {marar si patrunjel)
  • 4 oua mari
  • 1 lingura de pesmet
  • Pentru crusta :
  • 2 oua
  • 100 ml iaurt
  • 200 g cascaval ras
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca apetisanta gratinata cu sos si cascaval:

Intr-o cratita, vom incinge putin ulei si vom cali ceapa presarata cu putina sare.Adaugam carnea tocata si continuam calirea pana cand se inmoaie.Adaugam sare,piper si cimbru.O dam la o parte de pe foc si o lasam sa se raceasca bine.Scurgem surplusul de grasime. Cand este bine racita o vom amesteca cu 4 oua,morcov ras si verdeata tocata marunt.

Carnea trebuie sa fie rece cand se adauga ouale,pentru ca altfel compozitia nu se mai leaga.Daca compozitia este prea moale se adauga o lingura de pesmet. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet,vom pune un strat de cartofi cruzi,jumatate din compozitia cu carne si, din nou, un strat de cartofi,ultima parte de carne si deasupra un strat de cartofi. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor incins,foc mare,pentru 30 de minute. Eu nu prajesc cartofii pentru musaca ,niciodata ! Cartofii si carnea se vor gati frumos.Descoperim tava si deasupra la musaca vom intinde un sos format din 2 oua batute, iaurt,bulion si faina. Radem desaupra cascavalul si mai dam la cuptor sa se gratineze inca 10 minute la foc mediu ! Este cea mai buna musaca pe care o veti manca ! :) Incercati aceasta ofranda adusa gustului !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca apetisanta gratinata cu sos si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu carne si mozarella