Musaca cu cartofi si carne

de Miha in Vita, 12 Feb 2010 | 7001 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de vitel
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 pahar suc de rosii
  • patrunjel verde
  • 4 catei usturoi
  • sare si piper
  • rozmarin
  • 5 cartofi
  • sare si boia de ardei
  • Pentru sosul alb:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1 cana lapte
  • 50 g cascaval
  • sare si piper
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu cartofi si carne:

Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Se trec sub un jet de apa rece, se curata de coaja si se taie felii. Se prajesc usor in ulei, pe ambele parti. Se scort pe hartie absorbanta si se presara cu sare si boia de ardei.

Carnea se toaca. Se adauga patrunjelul si usturoiul tocate. Ceapa se toaca si se pune la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga carnea, vinul si sucul de rosii si se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea incepe sa se rumeneasca. In timpul fierberii adaugam putin rozmarin si se potriveste gustul de sare si piper.

Lasam la racit apoi amestecam cu ou.

Sosul alb:

Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si cascavalul ras. Condimentam dupa gust cu care, piper si nucsoara.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de felii de cartof, peste ei se pune carnea si deasupra un alt rand de felii de cartof.

Se toarna sosul alb, se mai presara putin cascaval si se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu cartofi si carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Miha 1

12.02.2010, 23:28

Va poftesc cu drag pe toate!

Miha 1

12.02.2010, 23:29

Gaby, tu n-ai facut niciodata cu sos, eu n-am facut niciodata pana acum nici cu sos, nici fara sos.

Miha 1

12.02.2010, 23:30

Rivka, sunt cateva condimente care nu-mi lipsesc din casa. Si rozmarinul e unul dintre ele.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita cu hrean si cartofi nature